Oprema

Location
Cardiff
Size
12,000ft²
Services
Oprema

Project Details

Converting a warehouse to useable space

This project started with a dilapidated shell of a warehouse and we were tasked to repurpose it into usable and inviting office space.  The first step was total stripout so we could have a safe and blank canvas to work upon.  We worked with an existing mezzanine floor to form the basis of the design; from there we implemented two new staircases, brand new WCS, all new partitioning and glazed works as well as HVAC implementation.

A new ceiling with LED lighting was installed on both floors complete with feature wood slats and drop pendant lighting in both new kitchens.  New branding and signage were applied to most walls and staircase areas including all external signage; the warehouse floor was even polished to complete this transformation.

Explore the space

Play Video

“Kinetic Workplace created our new Headquarters office from an empty warehouse based unit. They came up with a fantastic design that suited the office based and warehouse trade counter staff to enable the process of the business to flow satisfactorily.

Two breakout areas, individually designed along with partner training suite and demonstration areas were the highlights of the design. The end result is perfect and thanks to Vince and his team for transforming our building – it’s a great place to work.”

Ross Hawkins

- Operations Director

Show room and furniture

The client specified that a strong corporate feel to the interior and furniture was required as their dealer partners frequently visit the site for training.  This meant that the showroom took centre stage on the ground floor.  Inside we installed new workstations with concrete MFC tops and raw steel angled legs, as well as worktables to show of their products.  A large amount of branding walls featured here as well.  The Oprema brand colours were continued through the design by use of paint colours and stylised furniture.  The same concrete workstations were installed on the upper floor as well as the addition of a meeting booth for informal meetings.

Share this project:

Want to work with us?

View another project

Location
St Katherine’s Dock, Tower Bridge, London
Size
18,500ft²
Location
West End, London
Size
5500ft²